Dit Programma is geannuleerd wegens Coronavirus. Kinderen zijn onze hart en toekomst.


Onze Excuses


Literaire Middag – Voorleeswedstrijd Kinderen

Er wordt zondag 15 maart 2020 in het Bibliotheektheater Rotterdam een literaire middag gehouden met schrijvers die op deze middag vertellen uit en over hun eigen werk. Er vindt op dezelfde middag ook een voorleeswedstrijd plaats van de kinderen die het literair kinderprogramma `Leeskoning` in de Centrale Bibliotheek hebben gevolgd. Deze middag vindt plaats in het kader van het kinderprogramma `Leeskoning` dat afgelopen jaar door het jaar heen door de Kunststichting Sahne i.s.m. de Centrale Bibliotheek is georganiseerd.

Het jaarprogramma `Leeskoning` ontwikkelt de kennis van de Nederlandse literatuur, de leesvaardigheid, taalkennis, artistieke kennis en motiveert kinderen uit te groeien tot enthousiaste lezers. Het is vorig jaar opgestart, speciaal voor achterstandskinderen, met extra aandacht voor allochtone kinderen.

Een dergelijk literaire manifestatie, specifiek voor deze doelgroep is in Rotterdam uniek. Bij deze manifestatie presenteren niet alleen de gastauteurs maar ook de kinderen zelf hun voordrachten. Ze presenteren op het podium, wat ze door het jaar heen allemaal hebben geleerd; voorlezen en acterend lezen in groepjes. Aan het eind wordt de winnaar van de hoofdprijs bekend gemaakt; `Leeskoning`! Degene die de meeste punten heeft gekregen van de schrijversjury wordt gekroond tot leeskoning! Dat betekent dat degene de mantel en de kroon van ‘de leeskoning’ mag dragen en verrast zal worden met een geweldige prijs. Ruim honderd kinderen wachten in spanning af op wat er gaat gebeuren!

Deelnemers aan de middag zijn de bekende kinderboekenschrijvers; Thijs Goverde, Niki Smit (de schrijfster van het beroemde kinderboek `100% Coco`) en Helen van Vliet. Daarnaast zullen een kinderorkest, een kinderkoor en een kinderdansgroep aan dit gevarieerd middagprogramma deelnemen.

Het programma: Opening en presentatie, voordrachten van de gastauteurs, voordrachten van kinderen, muziek en dans door kinderen, prijsuitreiking.

De `Literaire Middag voor Kinderen` is openbaar toegankelijk, iedereen is welkom.

Aanvang: 12:45 uur, het Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, Rotterdam. Voor meer informatie: stichtingsahne@yahoo.com

Laat je verrassen door spannende verhalen, vrolijke voordrachten en muziek en dans van kleurrijke kinderen.

Ali Develioglu

Voorzitter Kunststichting Sahne

Dit vind je misschien ook leuk...