BEZOEK WILMA DEGELING LEESKONINGĀ IN BIBLIOTHEEK SCHILDERSWIJK DEN HAAG OP 12 NOVEMBER 2022

20 KILO VERHALEN

Afgelopen weekend nam kinderboekenschrijfster Wilma Degeling de Haagse kinderen mee naar het historische hart van Den Haag aan de hand van haar boek ‘Van kapers tot ketters’. Het boek vertelt tien verhalen over bewoners van de Gevangenpoort. De verhalen zijn niet alleen spannend maar ook griezelig en bloederig. Denk aan executies op de brandstapel, onthoofding en mensen die uit elkaar werden gerukt. 

We vonden het best heftig om te zien ook al waren die wrede straffen uit de geschiedenis uitgebeeld door middel van Lego. Tot onze grote verbazing hadden de kinderen daar totaal geen moeite mee! Hoeveel Lego stukjes hadden Hans Flier en de schrijfster eigenlijk nodig om al die beelden na te bouwen? Dat was een vraag van Yoonis. ’20 kilo Lego’ zei de schrijfster. ‘Deze verhalen wegen dus 20 kilo’ fluisterde Mirjam. De schrijfster en Hans konden niet altijd alle Lego onderdelen vinden maar toch is alles zeer levendig en prachtig nagebouwd. 

Dank je wel Wilma Degeling en Hans Flier voor de leuke dag!

Leeskoning

Dit vind je misschien ook leuk...