VOORLEESDAG KINDEREN `LEESKONING` IN DE BIBLIOTHEEK SCHILDERSWIJK

Zaterdag 22 oktober 2022. Een ontspannen en leerzame middag in de Bibliotheek Schilderswijk in Den Haag, vol met basisscholieren van alle nationaliteiten. Ze zijn vandaag hier verzameld om naar de lezing en het  spannende optreden van de bekende kinderboekenschrijver Thijs Goverde te kijken en luisteren. 

De spanning en de vreugde waren  hoorbaar in hun stemmen!  Daarna zijn de kinderen zelf aan de beurt geweest en hebben voorgelezen. De dag werd afgesloten met de bekendmaking van een aantal prijswinnaars. 

Het kinderproject ‘LEESKONING’ is een veelzijdig, literair educatief project voor scholieren (vooral voor de achterstandskinderen) op het gebied van leesbevordering en Nederlandse literatuur. Het wordt door de Stichting Sahne georganiseerd en door de Bibliotheek ondersteund. Dit uniek en veelzijdig literair programma in de Bibliotheek Schilderswijk op elke zaterdag middag stimuleert de leesvaardigheid, ontwikkelt de taalkennis, de literaire kennis en motiveert kinderen uit te groeien tot enthousiaste lezers. 

Dit vind je misschien ook leuk...