WIJ HOUDEN VAN HEEL HEEL HEEL VIES BOEK.

Voorleesdag kinderen `LEESKONING` in de Centrale Bibliotheek

KINDERPROGRAMMA LEESKONINGCONTACT :  stichtingsahne@yahoo.com   Telefoon : 06 23 47 76 17   (voor informatie en inschrijvingen) 

Zondag 23 oktober 2022. Vandaag een spannende vrolijke  en leerzame dag voor de basisscholieren in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. De spanning en de vreugde waren  hoorbaar in hun stemmen! De kinderboekenschrijver Edward van de Vendel, de illustrator Floor de Goede en Sayonara Stutgard van de Schrijverscentrale zijn vandaag op bezoek.

De kinderen van de Leeskoning vinden ‘Heel heel heel vies boek’ van Edward van de Vendel een geweldig boek. Dit boek is getekend door Floor de Goede. Dankzij de illustrator kwamen al die smerige dingen echt tot leven. In dit kinderboek staan supergrappige en leuke verhalen. Het is inderdaad behoorlijk vies. ‘Mama, ik wil Heel heel heel vies boek lenen’ vroeg Lucia na afloop voor de ingang van de Voorleesruimte. ‘Waar heb je het nou over, dat mag helemaal niet!’ zei mama met een vreemd gezicht en opgetrokken wenkbrauwen. ‘Jawel, dat is hartstikke leuk en vies en het gaat over poep, Sem Spuug, slijm en kotsen!’ zei Lucia. Natuurlijk gaat het om een aardig boek! 

Helaas kon Lucia dit boek niet lenen. De bibliotheek Rotterdam heeft een computerstoring door een cyberaanval. Vervelend voor de bibliotheek en alle bibliotheekleden. Wij hopen dat de bibliotheek dit probleem zo snel mogelijk kan oplossen. Het was een schitterende dag! 

In het eerste deel van het dagprogramma kwamen de gasten aan het woord. Daarna zijn de kinderen aan de beurt geweest en hebben voorgelezen. De dag werd afgesloten met de bekendmaking van een aantal prijswinnaars. 

Het kinderproject ‘LEESKONING’ is een veelzijdig, literair educatief project voor scholieren (vooral voor de achterstandskinderen) op het gebied van leesbevordering en Nederlandse literatuur. Het wordt door de Stichting Sahne georganiseerd en door de Bibliotheek ondersteund. Dit uniek en veelzijdig literair programma in de Centrale Bibliotheek en in WMO Radar op elke zondag stimuleert de leesvaardigheid, ontwikkelt de taalkennis, de literaire kennis en motiveert kinderen uit te groeien tot enthousiaste lezers. 

Dit vind je misschien ook leuk...