Zondag 9 december 2018, Rotterdam


MYLO FREEMAN OP BEZOEK

Op zondag 9 december bracht de schrijfster Mylo Freeman een bezoek. De nieuwsgierige Leeskoning kinderen kwamen een hoop te weten over haar manier van werken. Ze vertelde over het schrijven van haar kinderboeken, over haar personages, over het maken van illustraties… Bijvoorbeeld over haar `Prinses Arabella`, een klein bruin prinsesje in een fictieve multiculturele prinsessen wereld:

” Als je nu aan een prinsesje denkt dan kan het een Chinees meisje zijn, een donker meisje zijn en dat is heel belangrijk voor kinderen. Dat kinderen beseffen dat ze eigenlijk alles kunnen zijn. Je hoeft niet alleen blond te zijn met blauwe ogen. Het is voor ieder kind belangrijk zich te herkennen in een boek. “

Er volgde meteen een vragenregen.

” Mevrouw, wilt u voor ons zingen, u was vroeger een zangeres toch?”

” Heeft u weleens fouten gemaakt? Wat was de ergste fout dat u in een boek heeft gemaakt ?”

” Hebt u weleens een boek niet afgekregen?”

8 jarige Ibrim had voor het bezoek van Freeman `Prinses Arabella` thuis gelezen. Erg enthousiast: ” Kijk mevrouw, kijk wat er hier allemaal gebeurt, kijk naar deze pagina…”

Mylo demonstreerde op een grote papier hoe je mooie illustraties kan maken. Daarna volgde een voorleeswedstrijd, De kinderen, gedeeld in kleine groepjes, presenteerden verhaaltjes uit een boek.. (Ze kiezen een rol en lezen om de beurt hun stuk tekst voor. Het lijkt erg op de rollen in een toneelstuk: literair toneel!)

De prijs winnaar van de 10 plussers was de groep van Mustafa, Emre en Maysara, twee jongens en een meisje. En de prijs in de categorie 8 plussers ging naar de groep van Alyssa, Samia en Elif ( alle drie meisjes) .

Het was weer een geweldige dag! Bedaankt Mylo…

Leeskoning

Dit vind je misschien ook leuk...