LEESKONING : 10 FEBRUARI 2019

Afgelopen zondag. De Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Een dag vol spanning! Meer dan 120 kinderen, hun ouders, bekenden en nog meer bezoekers…. Het was dus een zeer druk bezochte dag! Allemaal voor de grote voorleeswedstrijd van het kinderproject `Leeskoning` van de Stichting Sahne zijn ze daar gekomen.

Het kinderproject `LEESKONING` is een veelzijdig literair educatief project voor scholieren (vooral kinderen van allochtone ouders, maar iedereen mag meedoen); voorlezen, acteren, literair toneel, leesbevordering, workshops met kinderboekenschrijvers, wedstrijden, presentaties op het podium…. Het gaat hele jaar door; aan het eind met een grote voorleeswedstrijd.

Het was weer geweldig afgelopen zondag en de kinderen hebben enorm genoten. Kinderen waren er zeer blij en enthousiast mee: ” Cool! Super leuk! Leukste dag ooit! Top !”

De voorleeswedstrijd op het podium was voornamelijk tussen 10 plussers. De winnaar werd 12 jarige jongen , Mustafa Buyuksalvarci. Hij werd dit keer tot de `Leeskoning van 2018` uitgekozen, door een jury van drie kinderboekenschrijvers ; Thijs Goverde, Annet Schaap en Marlies Verhelst. De tweede prijs ging naar 11 jarig meisje Sudenaz Sevindi. En de derde prijs was van Bouchra Amghar, ook een 11 jarig meisje.

De 8 plussers presenteerden korte toneelstukken ( eigenlijk, het acterend voorlezen) in groepjes, maar zonder wedstrijd.

Verder hadden we dans optredens en koormuziek door alle kinderen, na de voordrachten van de gastauteurs.

Met onderstaande YouTube-link krijgen de geïnteresseerden wellicht een beter en concreter beeld van het project `Leeskoning` :

Een geweldige dag!

LEESKONING

Ali Develioglu

Kunststichting Sahne

Dit vind je misschien ook leuk...