EEN ZOMERSE GOED-GEVOEL-MIDDAG

Op zondag 11 juli 2021 was er een literaire middag voor de kinderen van het kinderprogramma ‘LEESKONING’! Een leerzame en vrolijke dag voor basisschoolleerlingen: lezingen van drie lieve kinderboekenschrijvers en een spannende voorleeswedstrijd! De sfeer was vrolijk en ontspannen. Met deze literaire middag vierde ‘LEESKONING’ de zomer van 2021. Het publiek werd ondergedompeld in een bad van verhalen en lezingen. 

Drie schrijvers vertelden uit en over hun eigen werk: Thijs Goverde, Niki Smit en Helen van Vliet. Het was weer geweldig en de kinderen hebben enorm genoten. Ze waren er zeer enthousiast mee, stelden soms aan elkaar onschuldige vragen zoals: “Hoeveel kilo boeken moet je schrijven om rijk te worden?” Youssef was trots op de roman waaruit hij voorlas: Oliver Twist van de wereldberoemde Engelse schrijver Charles Dickens. Thijs maakte een opmerking: “Wow! Dat is een hoge literatuur! Heb jij dat zelf uitgekozen?” 

De winnaar werd een 12-jarige jongen, Youssef Amghar. De tweede prijs ging naar Maysara, een 11-jarig meisje. Er werd gelachen, er werd bewonderd, er werd gemijmerd en genoten, en na afloop stroomde een publiek vol lachende gezichten de zaal uit. 

Het kinderproject ‘LEESKONING’ is een veelzijdig, literair educatief project voor scholieren (vooral voor de achterstandskinderen) op het gebied van leesbevordering.

Bedankt Helen, Niki, Thijs voor deze leuke dag en tot de volgende keer.

LEESKONING

Dit vind je misschien ook leuk...