VAKANTIEWEEK VOOR KINDEREN

Een weekje weg in de Herfstvakantie 2023!

16 t/m 22 oktober 2023

U behoort tot de sociale minima en heeft kinderen op basisschool. Uw kinderen zijn al lang niet (of zelfs nog nooit) op vakantie in Nederland geweest, want u kunt met uw lage inkomen de torenhoge vakantiekosten niet betalen. Wellicht heeft u ook een migratieachtergrond! 

Maar u wilt dat wel graag! Want ook uw kinderen hebben vakantie, rust, plezier en sociale activiteiten nodig in de huidige stressvolle wereld. Ze hebben ook het recht om ons land en haar bezienswaardigheden beter te leren kennen. 

Dan is ons Vakantiekamp ‘Leesfeest’ zeker iets voor u! Meld u snel aan en laat uw kind inschrijven. Dankzij dit project krijgen uw kinderen de kans om een ​​week lang samen een fijne vakantie te beleven zonder hoge vakantiekosten. Mis het niet.

VAKANTIEWEEK LEESFEEST is niet alleen maar een plezierige vakantie, het brengt ontspanning en leerzame activiteiten bij elkaar. 

Locatie: Vakantiepark Cape Helius, Hellevoetsluis, https://www.cape-helius.nl/

Datum: Herfstvakantie, van 16 t/m 22 oktober 2023

Contact: Voor uitgebreide informatie en aanmelding mailen naar: stichtingsahne@yahoo.com    Website: www.sahne.nl

Organisatie: Stichting Sahne

De vakantieweek valt in de herfstvakantieperiode: we vertrekken op maandagmiddag 16 oktober en rond 16 uur moeten we in het bungalowpark zijn. De retourdatum is zondagmiddag 22 oktober, dus is de duur van deze vakantieweek in totaal 7 dagen. 

Wat te doen tijdens een week vakantie

De vakantieweek heeft tot doel kinderen samen sport, ontspanning en leermogelijkheden te bieden. Het programma in grote lijnen: 

09:00 uur: Ontbijtvoorbereiding en samen ontbijten om 09.00 uur in de ochtend. 

10.00 uur: Samen de dag plannen en de regels bespreken. 

11.00 – 17.00 uur: Activiteiten voor die dag zijn voor kinderen. Deze activiteiten kunnen elke dag anders zijn, bijvoorbeeld: sporten en diverse spelletjes in het park, wandelingen, survivalspellen, teken- en schilderwedstrijden, 3-4 keer per week zwemmen in het binnenzwembad, fietstochten in de omgeving/bos met fietsen huren, een rondleiding naar een museum, wat bezienswaardigheden in de omgeving uitkiezen en daar uitstapjes maken, samen op het terras zitten en even pauzeren voor thee en koffie. Ons motto is: Leren, socialiseren, rusten en plezier maken allemaal samen…

17.00 – 19.00 uur: Het bereiden en nuttigen van het diner met deelname van de kinderen, onder leiding van de dinerleidinggroep. Boeken lezen/voorlezen voor het slapen. 

Alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen en regels van de Stichting Steunpuntkindervakanties zullen worden toegepast, vooral voor de veiligheid van kinderen. Daarnaast verwachten wij de hulp van moeders die aanwezig zullen zijn met hun kinderen. Dit vakantiekamp is alleen voor de kinderen en hun moeders, de mannen zijn niet aanwezig. 

Vakantieweek Leesfeest wordt georganiseerd dankzij de financiële ondersteuning door fondsen en liefdadigheidsstichtingen.

Dit vind je misschien ook leuk...